Wie zijn we?


Ruud Mulder
Ruud Mulder Sound is opgericht door componist en producer Ruud Mulder. Hij werd in de jaren tachtig bekend als zanger/gitarist van de popband Spargo, die een nummer 1-hit scoorde met You and me. Daarna was hij onder meer producer van Roberto Jacketti & the Scooters en Meneer Kaktus. In het begin van de nineties was hij The Rude van Angela & the Rude, een project met Angela Groothuizen. Vlak na het stoppen van Spargo werd RMS door vroegere manager John de Mol gevraagd om de muziek te maken voor het tv-programma Doet ‘ie ‘t of doet ‘ie ‘t niet.

Inmiddels hebben wij veel bekende opdrachtmuziek op onze naam staan, waaronder voor de Staatsloterijshow, Domino Day, All you need is love, Boobytrap, Love Letters en Surprise Surprise. Maar bijvoorbeeld ook muziek voor Holiday on Ice, de Efteling, de dinnershows in Studio 21 en de dinnershow Brooklyn Nights in Aalsmeer.

Missie
Alles is een merk. De auto die je in de reclame op tv ziet. De fles cola die je in je winkelwagentje gooit. Je eigen bedrijf, het radio- of televisieprogramma dat je maakt, de omroep waarvoor je werkt, de artiest die je managet. Daarnaast ben je ook nog eens je eigen merk, bijvoorbeeld als manager of CEO van een grote multinational. RMS ziet zichzelf als speler die met zijn geluid een belangrijke bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van een authentieke merkidentiteit. Voor elk merk, in de breedste zin van het woord.

Visie
Het aanbod aan merken is onuitputtelijk en om succesvol te zijn, moet je je onderscheiden van de rest. Merkontwikkeling, ook wel branding genoemd, wordt steeds belangrijker. Daarbij is een toenemende behoefte aan een eigen geluid, dat een merk als een schoen past. Dit is sound branding; geluid als essentieel onderdeel van je merkidentiteit. Iets waar uiteindelijk alle merken mee te maken zullen krijgen.