Studio Survival Sessions

Toen Ruud Mulder Sound naast zijn studiowerkzaamheden voor platenmaatschappijen en tv-producties per ongeluk ook CEO’s en managers van grote bedrijven onder zijn hoede kreeg, die als goedwillende amateurs in de studio vocaal en tekstueel begeleid wilden worden voor hun jaarlijkse bedrijfs- of partnerfeest, kwam zijn ervaring van tv-programma’s als All you need is love en Love Letters hierbij goed van pas.

Van zijn voorsprong in autoriteit op dit vocale pad werd door de cliënten uit het zakenleven maar al te graag geprofiteerd. Toen een van die leidinggevenden in de studio enthousiast uitriep: “Dit is leuker dan survivallen in de Ardennen”, lag daar de voedingsbodem voor een business-initiatief, waarbij Ruud zijn jarenlange ervaring als muziekproducer en zijn studie sociologie optimaal kon combineren.

Bullet

Wat houdt Studio Survival Sessions in?
Een aantal mensen uit een bedrijf, met een maximum van 15 personen, wordt één dagdeel (of desgewenst langer) bij elkaar gebracht in een professionele geluidsstudio, waarbij ze een aantal nummers naar keuze mogen inzingen, eventueel met een exclusieve corporate-tekst. Het resultaat daarvan krijgt zijn beslag in een MP3-bestand of CD met desgewenst een eigen cover.

Het unieke hiervan is dat in de studio een groepsproces ontstaat dat confronterend maar uiteindelijk samenbindend werkt. Immers, iedereen houdt van muziek en zingt met de radio of een MP3-speler mee als men zich onbespied voelt, maar hoe vertaalt dat zich als men zich bloot moet geven in een groep in de studio? In een ontspannen sfeer blijkt zich dan een soms hilarische, maar in ieder geval amusante situatie te ontwikkelen, waarbij men inhibities en gêne als vanzelf overboord zet. Het resultaat daarvan is versterking van de groepsband en een positieve stimulans voor het verbeteren van de onderlinge verhoudingen.

Hoe ziet een Studio Survival Sessie eruit?

Men komt bijeen voor een dagdeel van 4 uur in een professionele geluidsstudio (Bullet Sound Studios in Nederhorst den Berg) onder leiding van Ruud Mulder en een geluidstechnicus, met eventueel daaraan gekoppeld een lunch of diner of borrel in de studio of een horeca-gelegenheid in de omgeving. Desgewenst kan er ook voor vocale versterking gezorgd worden in de vorm van de I luv’ Holland Singers, bekend van Ik hou van Holland, of de Frogettes, bekend van René Froger. Ook kan een en ander ingepast worden in een context van coaching of mediatraining op een breder vlak.